Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوشهر- ایرنا - مناطق سرسبز دو هزار و سه هزار تنکابن از محورهای مصوب و نمونه گردشگری در کشور بوده که با جاذبه های فراوان و متنوع همچون تابلوی نقاشی چشم مخاطبان را نوازش می دهد.

منطقه سرسبز و کوهستانی دوهزار و سه هزار در ارتفاعات البرز و در جنوب شهر تنکابن ، شرایط طبیعی ویژه ‏ای را پدید آورده است به طوری که چشم اندازهای بدیع کوهستانی ، چمنزار ، جنگل های مرتفع جلگه‏ای و رودخانه خروشان این منطقه را به یک مقصد طبیعت گردی برای مسافران و گردشگران تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قله سیالان، جنگل های زیبا هیرکانی، رودخانه چشمه کیله، دشت زیبای دریاسر، آبگرم های سه هزار و فلکده ازمناطق طبیعی، آثار تاریخی ثبتی مسجد و حمام تاریخی امیر اسعد در روستای بالا اشتوج، روستای زیبای مران، چهار نوشا از مناطق تاریخی و بکر این منطقه هستند.
** لمس حسی ناب از شرجی دریا تا خنکی کوهستان
اگر در فصل تابستان به شهرهای ساحلی غرب مازندران سفر کردید تا از زیبایی های جنگل و دریای نیلگون خزر لذت ببرید ، شاید تنها چیزی که شما را کمی اذیت کند شرایط آب و هوایی شرجی این منطقه باشد اما هیچ جای نگرانی نیست چرا که اگر در اطراف شهر تنکابن هستید به راحتی می توانید خود را به مناطق ییلاقی دوهزار و سه هزار برسانید و از هوای بسیار خنک آن بهره مند شوید.
عبور از جاده جنگلی دو هزار خالی از لطف نیست و وجود تفرجگاه های مختلف ، مزارع پرورش ماهیان سردآبی و استراحتگاه های خانوادگی شما را وادار به پیاده شدن از خودرو می کند تا در این هوای صاف و خنک کمی قدم بزنید و به آواز پرندگان گوش دهید.
وجود واحدهای بوم گردی خانه نسا در روستای یوج سه هزار، آوای جنگل روستای کلاچ پا سه هزار، چام و چاشت روستای برسه دو هزار، پاچال روستای گلعلی آباد ، کلچال روستای گاوپشته محور دوهزار و واحد های نوشا کوه و نوشا در روستای زیبا و بکر نوشا دو هزار نیز خیال شما را از بابت اقامت در این مناطق راحت می کند.
خرید محصولات کشاورزی و باغی ارگانیک همچون سیب ، گردو ، فندق و لوبیا به همراه صرف ناهار در یکی از ماهی سراهای منطقه و گشت و گذار در کوه و جنگل و تنفس اکسیژن خالص می تواند بخشی از برنامه شما در این منطقه باشد.
البته دوچرخه سواری کوهستان و آب تنی و ماهیگیری در رودخانه های این منطقه خالی از لطف نخواهد بود منوط بر اینکه احتیاط نمایید و به تابلوهای هشدار دهنده توجه کنید.
اگر هم علاقه مند به صنایع دستی هستید ، باید بدانید که مردان و زنان این منطقه، در کنار فعالیت‏ های زراعی و دامداری به تولید صنایع دستی همچون چوخا، چادر شب، جاجیم، سفره، کلاه پشمی، کول‏گیر، پوستین کلاه و جوراب پشمی می‏پردازند و خرید این محصولات را به شما پیشنهاد می کنیم.
با گذر از روستاهای برسه ، عسل محله ، اشکور محله ، گلستان محله ، میانکوه محله ، شانه تراش به انتهای دهستان دوهزار می رسید جایی که جاده به اتمام می رسد و اگر علاقه مند هستید که ادامه مسیر دهید باید پیاده دل به کوه و جنگل بزنید تا به روستاهای بالادست برسید.
**موزه مردم شناسی دو هزار، نمایانگر تاریخ کهن تنکابن
با رسیدن به انتهای مسیر دو هزار تنها چیزی که بیشتر از همه نظر شما را جلب خواهد کرد موزه مردم شناسی است که بازدیدکنندگان زیادی دارد و اگر هم علاقه مند به موزه نباشید وسوسه می شوید که برای یک بار هم که شده از آن دیدن کنید.
این موزه، تاریخ گذشتگان این سرزمین را برای گردشگران و مسافرانی که به این منطقه سفر می کنند ، روایت می کند و برای اینکه اطلاعات دقیق تری از این موزه داشته باشیم با رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تنکابن و عباس آباد به گفت و گو نشستیم.
نادر سحر خیز این موزه را تنها موزه این شهرستان در زمینه معرفی آداب و رسوم ، نوع پوشش ، خرده فرهنگ ها و ابزار آلات مربوط به زندگی مردم منطقه معرفی کرد و افزود : احداث این موزه از سال 1387 بر اساس مطالعات انجام شده و الگوبرداری از معماری بومی منطقه، آغاز شد و در مردادماه سال 1390 با رویکردی مردم شناسی گشایش یافت.
وی با بیان اینکه ساختمان این موزه از سازه های چوبی در دو طبقه ساخته شده است ، اظهار داشت : این موزه دارای 6 اتاق با 2 ایوان بزرگ با دیوار های کاهگلی است واشیاء تاریخی مربوط به این منطقه در آن نگهداری می شود.
سحرخیز گفت : اشیاء تاریخی این موزه مربوط به اواخر قاجار است که در کنار آن اشیاء مردم شناسی مختص بومیان منطقه به نمایش گذاشته شده که در نوع خودش کم نظیر است .
وی به استقبال خوب مسافران و گردشگران سنوات گذشته از موزه مردم شناسی روستای برسه اشاره کرد و یادآور شد : در این موزه غرفه های محصولات غذایی بومی منطقه دایر شده تا مسافران و گردشگران علاوه بر آشنایی بیشتر با فرهنگ بومی مردم منطقه از غذاهای محلی بهره مند شوند.
اگر علاقه مند به موزه گردی هستید می توانید علاوه بر موزه مردم‌ شناسی دو هزار تنکابن از مجتمع موزه ای شهدای رامسر ، خانه نیما در یوش بلده ، موزه تاریخ باستان و شهدای آمل در بقعه میربزرگ ، موزه تاریخ شهر بابل ، موزه مردم شناسی آلاشت سوادکوه و عمارت کلبادی ساری نیز دیدن فرمایید.
**پارک جنگلی چالدره ، هارمونی طبیعت در طلای سبز
طبیعت بکر این پارک جنگلی و چشم اندازهای منحصر به فردش، نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. چالدره پوشیده شده از جنگل های انبوه با گونه های گیاهی زیبا مانند درختان توسکا، افرا، لرگ، گون، انواع سرخس ها و خزه ها که همگی طبیعتی رنگارنگ را به وجود آورده اند. همچنین سنگ های بزرگ گرانیتی که تماما از خزه های جنگلی پوشیده شده اند در سراسر چالدره دیده می شوند.
اقامت در طبیعت چالدره، جنگل گردی، قدم زدن در ساحل رودخانه و اقامت شبانه در کلبه های جنگلی توسکا، افرا و غیره، همگی مواردی هستند که نمی توان به سادگی از آنها گذشت. از امکانات موجود در این پارک می توان به آلاچیق های زیبای درختی، کلبه های درختی جهت اقامت مسافران، سرویس های بهداشتی و پارکینگ اشاره کرد.
با این وجود در سال های اخیر به دلیل ساخت و ساز های بی رویه که ناشی از هجوم خوش نشین ها به این منطقه بوده شاید کمتر بتوان دشت های وسیع دست نخورده برای چادر زدن و اقامت موقت در دو هزار پیدا کرد اما نگران نباشید چرا که با رفتن به منطقه سه هزار این نیاز شما برآورده خواهد شد و فقط کافیست مسیر رفته را تا دوراهی گلیج پل برگردید و با گردش به راست وارد جاده سه هزار شوید.
این جاده نسبت به جاده دوهزار از پوشش و تنوع گیاهی بیشتری برخوردار است و می توان به راحتی در گوشه ای از جنگل چادر برپا نمود و از زیبایی های اطراف نهایت لذت را برد.
در کنار این جاده بویژه بین آب نماهای اول و دوم ساکنان بومی منطقه اقدام به برپایی آلاچیق و دکه های فروش محصولات محلی کرده اند که از میان آنها می توان به پخت نان سنتی اشاره کرد.
با خرید یک قرص نان داغ و مالیدن کره محلی بر روی آن همراه با مربای بهار نارنج و یک فنجان چای هیزمی می توانید خوردن یک معجون صبحگاهی را تجربه کنید.
روستاهای درجان ، مران ، سرن ، شهرستان ، قاضی محله ، هلوان ، جوربالان ، جیربالان در منطقه سه هزار قرار دارند و اگر علاقه مندان به گردشگری روستایی هستید حتما از این روستاها دیدن کنید.
**روستای سرن ، مهد تولید لوبیای ارگانیک
کشت لوبیا چیتی ارگانیک در این منطقه سابقه طولانی داشته و از سال 1377 در اراضی جلگه‌ای و کوهستانی این منطقه کشت می‌شد ولی از سال 1390 کشت این محصول در منطقه رونق خاصی گرفته و امروزه به تولید انبوه رسیده است.
به گفته یکی از روستاییان ، در حال حاضر حدود پنج تن لوبیا در هر هکتار برداشت می‌شود که در سال پر بارش این مقدار بیشتر هم خواهد شد.
نخستین جشنواره برداشت لوبیای چیتی ارگانیک شهریور سال گذشته در روستای سرن برگزار شد که با استقبال بسیار خوب مسافران و گردشگران همراه بود و امسال نیز قرار است این جشنواره بار دیگر برگزار شود و می توانید با رفتن به این روستا علاوه بر خرید لوبیا از مناظر بکر و دست نخورده آن لذت ببرید.
هیچ حسی به زیبایی فرو رفتن در آغوش جنگل و درختان نیست. استشمام عطر دل انگیز گل ها و گوش سپردن به آوای پرندگان ، آرامشی وصف ناشدنی را برایتان به ارمغان می آورد که با سفر به مناطق دوهزار و سه هزار تنکابن می توانید این حس سحر انگیز را تجربه کنید و لحظه های ناب و خاطره انگیزی را برای خود و خانواده رقم بزنید.
مناطق دوهزار و سه هزار از توابع بخش خرم آباد شهرستان 165 هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع است.
/1602/7513/1654

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي گردشگري منطقه دو هزار تنكابن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۱۱۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس گفت: بافت تاریخی روستای اصفهک همواره حفظ شده و این امر با اعتبارات دولتی و توجه مردم حاصل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از طبس، علی‌اکبر رحیمی در حاشیه بازدید از روستای اصفهک شهرستان طبس اظهار داشت: بافت تاریخی روستای اصفهک با شماره 31336 ثبت ملی شده است. مرمت بافت به همت گروهی از جوانان انجام شده و کماکان ادامه دارد و نسل جوان در حال مرمت خانه‌های آبا و اجدادی خود هستند. نکته جالب اینجاست که جوانان روستا بدون درخواست کمک از نهادهای دولتی، قصد راه‌اندازی بومگردی یا سایر مراکز و تأسیسات گردشگری را دارند. 

وی از احیاء رشته‌های مختلف صنایع دستی از جمله حوله‌بافی پخل‌بافی و گیوه‌بافی و راه‌اندازی کارگاه‌های تولیدی در این منطقه خبر داد و گفت: این امر بلافاصله پس از راه‌اندازی بومگردی‌ها در این روستا با کمک زنان اتفاق افتاد. فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی روستا به صورت کارگاه‌های کوچک خانگی و یا حتی راه‌اندازی کارخانه‌های کوچک پس از ورود اولین گردشگران به این روستای زیبا اتفاق افتاد و در نهایت منجر به راه‌اندازی فروشگاه صنایع دستی و سوغات محلی در روستای اصفهک و شهر طبس شد. 

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس ادامه داد: مرمت حمام قدیمی روستا با مشارکت همه اهالی و استفاده به عنوان حمام سنتی که بسیار مورد استقبال گردشگران قرار گرفته و راه‌اندازی  پژوهشگاه خشت و گل در مدرسه قدیمی روستا که میزبان دانشجویان زیادی از سراسر کشور بوده و کارگاه‌های خشت زنی و معرفی انواع طاق‌ها، قوس‌ها و سایر ارکان و اجزاء معماری ایرانی از جمله کارهایی است که در چند سال اخیر در این منطقه رخ داده است. 

وی از راه‌اندازی 7 اقامتگاه بومگردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا توسط جوانان خبر داد و گفت: ظرفیت‌های کشاورزی اصفهک بسیار زیاد و متنوع بوده و از مراکز اصلی تولید سبزی در شهرستان طبس است.  آسمان تاریک و پر ستاره و فعالیت‌ها و ظرفیت‌های نجومی اصفهک که باعث برگزاری کارگاه‌های نجوم و ستاره شناسی در این منطقه زیبا شده نیز از دیگر پتانسیل‌هاست. 

فرماندار ویژه طبس با بیان اینکه عده‌ای از جوانان روستا به تازگی اقدام به راه‌اندازی آنلاین شاپ برای محصولات کشاورزی روستا کرده و با بسته بندی بسیار زیبا به اقتصاد روستایشان کمک می‌کنند، بیان کرد: اصفهک به عنوان یکی از ژئوسایت‌های ژئو پارک جهانی طبس بوده و تابلوهای معرفی دو زبانه در محل سایت و جاده‌های منتهی به آن نصب شده و کمتر روستایی دارای چنین ظرفیتی در منطقه است. زیرساخت برق و آب بافت اصفهک در قسمت‌هایی که مرمت شده، اجرا شده و نکته جالب اینکه جوانان روستا شبکه برق را به صورت زمینی و مخفی اجرا کرده و روشنایی معابر با چراغ‌های قدیمی انجام می‌شود و بافت روستا فاقد آلودگی نوری است. 

 رحیمی تصریح کرد: در بافت تاریخی اصفهک از مواد پلاستیکی کمترین استفاده می‌شود و جوانان و اهالی ملزم به اجرا و رعایت این موارد هستند. در مناسبت‌های مختلف، اهالی و خصوصاً فعالین گردشگری به صورت دسته جمعی به نظافت فضای عمومی روستا اقدام می‌کنند. برگزاری جشن سده و شب چله، نوروز، ماه نوروز، عزاداری‌های ماه محرم و ... از سنت‌ها و آئین‌هایی است که با شور خاصی در اصفهک برگزار می‌شود. آداب و رسوم، بازی‌های بومی و محلی، امامزاده زرگ، شب گردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایع دستی و تولیدات و محصولات کشاورزی و... به عنوان مهم‌ترین ظرفیت‌های روستای اصفهک است. 

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس با اشاره به امکاناتی که دولت ایجاد کرده، یادآور شد: ثبت و احیا بافت، 7 اقامتگاه بوم گردی فعال، توجه به صنایع دستی، محصولات کشاورزی و بسته بندی، احداث پارک و فضای بازی کودکان، افتتاح خانه بهداشت روستا و افتتاح بند خاکی زرگ با حجم عملیات خاکی23 هزار متر مکعب و حجم عملیات سنگین ملاتی 480متر معکب و ارتفاع 6 متر از جمله این اقدامات بوده است. 

 وی با اشاره به رسیدگی به جاده و طرح هادی روستا به عنوان طرح‌های آتی، بیان کرد: احداث زمین چمن مصنوعی توسط دهیاری، احداث مخزن 500 متر مکعبی آب، زیرسازی و آسفالت معابر به مساحت 8000 هزار متر مربع، جدول گذاری معابر 3500 متر طول، بازنگری طرح هادی روستا و الحاق اراضی معیشتی و تجاری به طرح، بهسازی آرامستان و پیگیری خرید ماشین آلات جهت تامین درآمد پایدار دهیاری نیز از طرح‌های در حال اجرا یا اجرا شده است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس یادآور شد: مرمت و بهسازی بافت تاریخی، نقشه برداری بافت تاریخی، تهیه طرح آبخیزداری در منطقه روستای اصفهک، اصلاح شبکه فرسوده آب، پروژه انتقال آب بوسیله لوله، احداث و بهسازی کانال‌ها و نهرهای آبیاری عمومی به وسیله جهاد کشاوزی و آغاز طرح توسعه شبکه گاز پیگیری برای ثبت جهانی بافت تاریخی اصفهک در سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) نیز از دیگر طرح‌های در دست پیگیری است.

 

 

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • پیرمرد ۷۰ ساله در ارتفاعات روستای گرمک نجات پیدا کرد
  • توقیف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن
  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • بازدید منتخب مردم قزوین- البرز و آبیک از جاده الموت- تنکابن
  • تشدید بارش‌های بهاری در آسمان مازندران
  • احتمال وقوع سیلاب و جاری شدن روان آب در مازندران
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • یادواره شهدای روستای ارکان بجنورد
  • جلوه گری شکوفه‌های درختان گیلاس در جنگل فندقلو اهر + فیلم