Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه، ً آتش‌سوزی ها در عرصه‌های منابع طبیعی و پارکهای ملی کشورمان همانند سایر مناطق مستعد در کشورهای دیگر، با توجه به شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی آنها خواه بصورت طبیعی و یا بطور سهوی و عمدی توسط اشخاص و بهره‌برداران محلی رخ می‌دهند. این پدیده در سال‌هایی که رطوبت نسبی زمین تحت تأثیر بارندگی‌ها افزایش می‌یابد، با توجه به افزایش تراکم پوشش گیاهی، شدت بیشتری پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر به منظور پیشگیری، کنترل و اطفای آنها نیز شیوه‌های مختلفی از جمله اعمال برخی شیوه‌های مدیریتی نظیر ایجاد آتش سوزی‌های مصنوعی کنترل شده و احداث آتش‌بر و … وجود دارد که متأسفانه در کشور ما کمتر مورد توجه قرار گرفته اند. با اینحال سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با توجه به وجود منابع اعتباری در قالب ردیف‌های اعتباری طرح‌های مختلف صیانتی مربوط در مناطق جنگلی زاگرسی، ارسباران و شمال کشور و مدیریت پایدار مراتع کشور، ضرورت دارد با استفاده از ظرفیت نیروهای حفاظتی مربوط در قالب گشت و مراقبت و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست از طریق نیروهای محیط بان مستقر در محل، بسیاری از آتش‌سوزی‌ها را در حداقل زمان ممکن کنترل نمایند.

در خصوص اطفای حریق‌های رخ داده در عرصه‌های طبیعی، با توجه به مسئولیت سازمانهای جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص پارکهای ملی و مناطق حفاظت شده طبیعی مربوط، همه ساله در قالب ردیف‌های مختلف اعتباری در قانون بودجه سنواتی منابع اعتباری مورد نیاز پیش بینی و در اختیار دستگاه اجرایی در چارچوب منابع و درآمدهای وصولی و امکانات دولت قرارداده می‌شود.

برای اطفای حریق علاوه بر شیوه‌های زمینی، استفاده از اطفای هوایی نیز با استفاده از هواپیما و بالگرد در برخی از کشورها مرسوم می‌باشد. لیکن در کشور ما این شیوه با توجه به هزینه‌های مترتب بر آن و کمبود منابع و تجهیزات، به صورت محدود با توجه به شرایط پستی و بلندی‌های مناطق وقوع حریق، اغلب به منظور شناسایی و هلی برد نیروها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در خصوص تأمین اعتبار مورد نیاز برای خرید بالگرد توسط سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و یا سازمان حفاظت محیط زیست قابل ذکر است. در حال حاضر در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی شرکت هواپیمایی خدمات ویژه با داشتن چندین هواپیما، می‌تواند به عنوان بازوی پشتیبان جهت انجام عملیات سم‌پاشی علیه آفات و بیماری‌ها و برای اطفای حریق در عرصه‌های منابع طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

- وضعیت اعتبارات اختصاص یافته برای پیشگیری و اطفای حریق

اعتبارات طرح‌های عمرانی

۱- سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور: در طی سالهای ۱۳۹۹-۱۳۹۶ در قالب طرح تأمین تجهیزات یگان حفاظت و اطفا حریق (به شماره طبقه‌بندی (۱۳۰۶۰۲۰۰۱) جمعاً مبلغ ۱,۰۵۰ میلیارد ریال به منظور خرید تجهیزات اختصاص یافته است.
۲- سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست: در طی سالهای ۱۳۹۹-۱۳۹۶ در قالب اجرای طرح‌های مرتبط محیط زیستی به منظور اقدامات پیشگیری و اطفای حریق جمعاً مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.
اعتبارات جاری
در طی سالهای ۱۳۹۹- ۱۳۹۶ در قالب ردیف متفرقه هزینه‌ای، تحت عنوان هزینه‌های اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع جمعاً مبلغ ۱۴۴ میلیارد ریال و همچنین از محل اعتبارات حوادث غیرمترقبه موضوع ماده (۱۰) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده (۱۲) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران جمعاً مبلغ ۱۴۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.

اعتبار از محل تسهیلات

علاوه بر موارد مندرج در قوانین بودجه سنواتی، در چارچوب ماده واحده قانون اصلاح ماده (۵۶) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و آئین نامه اجرایی آن نیز مبلغ ۱,۴۰۰ میلیارد ریال (۱۰۰۰ میلیارد ریال سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال سازمان حفاظت محیط زیست) در سال ۱۳۹۶-۱۳۹۷ به منظور تهیه و تأمین تجهیزات مورد نیاز از جمله حفاظتی و اطفای حریق سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان حفاظت محیط زیست در قالب تفاهم نامه فیما بین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سازمان برنامه و بودجه کشور، یک مؤسسه اعتباری به دستگاه‌های مذکور تأمین و پرداخت شده است.

با توجه به موارد فوق الذکر در طی سال‌های اخیر بیش از ۲۸۴ میلیارد ریال اعتبارات هزینه‌ای (از محل منابع ردیف‌های متفرقه و اعتبارات حوادث غیر مترقبه) و۲۷۰۰ میلیارد ریال اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان حفاظت محیط زیست برای تأمین هزینه‌ها و تهیه تجهیزات مورد نیاز از جمله تجهیزات حفاظتی و اطفای حریق توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت شده است.

شایان ذکر است اعتبار مصوب سال ۱۳۹۹ برای این منظور مبلغ ۱۱۴ میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای و ۴۶۵ میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای بوده است که تاکنون جمعاً" مبلغ ۴۹۵ میلیون ریال معادل ۸۵,۵ درصد آن تخصیص یافته است.

کد خبر 4939421

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه محمدباقر نوبخت سازمان برنامه و بودجه کشور ویروس کرونا سهام عدالت وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت دلار بانک مرکزی ایران آزادسازی سهام عدالت وزارت جهاد کشاورزی قیمت نفت بورس تولید نفت حسین مدرس خیابانی قیمت خودرو پیش فروش خودرو بازار خودرو مراتع و آبخیزداری کشور سازمان حفاظت محیط زیست میلیارد ریال اعتبار سازمان جنگل ها اطفای حریق مورد نیاز طی سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۵۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز

به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: به طور دقیق باید مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.

وی ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و به ویژه بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.

نوبخت خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتع داران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلاً در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.

‌بنا بر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

کد خبر 6098031

دیگر خبرها

  • تخصیص ۴.۳ میلیارد ریال تسهیلات به مردم تنگستان
  • تدوین دستورالعمل اجرای صحیح طرح نور در دادستانی کل کشور
  • برخورد با جرایم سازمان‌یافته در حوزه عفاف و حجاب/ دستورالعمل دادستانی کل کشور درباره طرح نور به زودی ابلاغ می‌شود
  • توضیحات معاون حقوقی رئیسی درباره پول های بلوکه شده ایران در عراق
  • بیش از ۲۳۹ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری غیردولتی در بنادر کشور تحقق یافت
  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • ۲۰۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن برای عمران خواف تخصیص یافت
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • ۶۰ میلیارد ریال برای ذخیره‌سازی آب شرب خواف تخصیص یافت