Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:24:04 GMT

بیش از سه هزار دانش‌آموز کردستانی همیار طبیعت هستند

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۵۵۳۱

بیش از سه هزار دانش‌آموز کردستانی همیار طبیعت هستند

به گزارش ایرنا، سعدی نقشبندی روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از دانش آموزان برگزیده مسابقه نقاشی روزجهانی خاک اظهار داشت: همیاران طبیعت طرحی است که پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب برای استفاده از توان عمومی برای حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست به اجرا گذاشته شده و پشتوانه قانونی از مراجع مربوطه را دارد و یکی از طرح های موفق سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در بخش ترویج و آموزش جوامع و بهره برداران محلی به منظور حفاظت و احیای منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: این طرح بر مبنای تفاهم نامه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان دانش آموزی در ۲ سطح مروج افتخاری و همیار محافظ در شهرستان در حال اجراست که به وسیله دستورالعمل‌ها و آموزش‌های لازم سطح دانش و بینش خود نسبت به این منابع خدادادی را افزایش می دهند و به عنوان محافظ طبیعت بطور افتخاری همکاری می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: سالانه ۲۵ سیلاب در کشور رخ می‌دهد که هر کدام یک هزار میلیارد ریال خسارت وارد می کند که چاره اندیشی برای آن ضروری است.

نقشبندی، با بیان اینکه آبخیزداری با جلوگیری از فرسایش خاک و بروز سیلاب به حفظ ذخایر آب زیرزمینی کمک می کند، یادآور شد: در حال حاضر ۴۵ شهرو هشت هزار و ۳۰۰ روستای کشور در معرض مخاطرات سیلاب است و وقتی منابع طبیعی در معرض تخریب و تصرف قرار می‌گیرد نسل اینده از این موهبت الهی بی نصیب می‌شوند.

وی با بیان اینکه جنکل‌ها تنها ۲۰ درصد کارکرد اقتصادی دارد و ۸۰درصد کارکرد زیستی دارد، تاکید کرد: هر هکتار جنگل در سال ۲.۵ تن اکسیژن و ۶۸ تن ریزگرد را از هوا  جذب می کند.

لزوم برگزاری کلاس‌های عملی حفاظت از عرصه‌های طبیعی در دل طبیعت

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان هم در این نشست گفت: از سال ۱۳۶۸ آموزش و پرورش و صاحبنظران به این نتیجه که نظام آموزشی کشور نامطلوب است و به فکر تغییر افتادند.

رشید قربانی افزود: در هیمن زمینه در بازدید از کشورها موفق، در ۲ دوره و طی دهه‌های ۷۰ و ۹۰ تغییر یافت و سند تحول بنیادین در ۶ و ساحت تدوین شد که یکی از بندهای آن توجه به محیط زیست و استان است.

وی گفت: همین مساله نشان می دهد که حفاظت از عرصه های طبیعی اولویتی اساسی برای کشور است و از نقش های نظام آموزشی است که در حال حاضر بخوبی به آن عمل نمی شود.

قربانی با تاکید بر اینکه آموزشها نباید منحصر به آموزه‌های تئوری شود، گفت: دانش آموزان  در عمل باید در محیط زیست و منابع طبیعی حاضر شوند و از سویی والدین هم به الوگیی عملی برای حفظ و حراست از این منابع خدادادی برای فرزندان خود باشند.

در مسابقه نقاشی روز جهانی خاک ۲هزار و ۵۰۰ نقاشی توسط دانش‌آموزان کردستانی به دبیرخانه این جشنواره ارسال و  امروز از ۲۰ اثر برگزیده قدردانی شد.

از  مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصه‌های منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

برچسب‌ها کردستان منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل سازمان دانش آموزی منابع طبیعی زاگرس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل کردستان منابع طبیعی و آبخیزداری جنگل سازمان دانش آموزی منابع طبیعی زاگرس اخبار کنکور منابع طبیعی جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۵۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی ایلام برای مقابله با حریق جنگل

به گزارش خبرنگار مهر، سعید هژبری معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ایلام ظهر روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان با رویکرد فصل گرما و اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع و طرح راه‌اندازی قرارگاه سلام (رسا)، جنگل‌های استان را یکی از مفاخر و سرمایه‌های ارزشمند استان دانست و گفت: فرمانداران برای مقابله با حریق برنامه‌ریزی مدون کنند و ظرفیت‌های شهرستان را به کار بگیرند.

وی با اشاره به دستورالعمل وزارت کشور جهت پیشگیری از حریق، تاکید کرد: مصوبات ستاد پیشگیری از حریق برای تمام دستگاه‌های عضو لازم الاجراست و در مواقع بحرانی همه ظرفیت دستگاه‌های اجرایی به تشخیص ستاد مدیریت بحران کشور باید بدون سهل انگاری پای کار بیایند.

هژبری افزود: شهرداران و دهیاران مکلف هستند با تمام ظرفیت‌های ماشین‌آلات و نیروهای مردمی پابه‌پای ستاد مدیریت بحران حافظ سرمایه ارزشمند طبیعت استان باشند و طبق ابلاغ هیات وزیران سازمان‌های آتش نشانی باید بر اساس محدوده جغرافیایی و به تشخیص ستاد مدیریت بحران در اطفای حریق شرکت کنند.

معاون عمرانی استاندار ایلام عشایر را یکی از حافظان اصلی طبیعت و عوامل پیشگیری از حریق دانست و گفت: بریدن سرشاخه‌های درختان جهت تغذیه دام باعث جاگذاری شاخه‌ها و هیزم خشک در پای درختان می‌شود که امور عشایری با فرهنگ سازی و آگاه‌سازی جلوی این کار را بگیرد.

وی حضور ناوگان هوایی برای دسترسی به نقاط صعب العبور در مواقع حریق را بسیار ضروری دانست و گفت: حضور نیروهای مسلح که همواره و در همه بحران‌ها در خدمت مردم بوده‌اند با توجه به ظرفیت خوب نیروی انسانی، تجهیزات و مدیریت در اطفای حریق بسیار موثر خواهد بود.

هژبری تاکید کرد: منابع طبیعی به طور مستمر وضعیت جوی، وزش باد، وضعیت حرارت و… را پایش کند و با استفاده از سامانه‌های هشداردهنده و تحلیل وضعیت عرصه‌ها، پیش بینی وقوع حریق در نقاط بحرانی را در دستور کار قرار دهد.

معاون عمرانی استاندار ایلام ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت در عرصه فرهنگ سازی، خاطرنشان کرد: هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مردمی از مهم‌ترین موضوعات کلیدی در پیشگیری و اطفای حریق بوده و لازم است جلسات انگیزشی و توجیهی با گروههای مردمی و گروههای جهادی برگزار شود و بانک اطلاعاتی آنها تهیه و در اختیار ستاد مدیریت بحران قرار بگیرد.

هژبری از رسانه‌های استان خواست پای کار فرهنگسازی برای کاهش ایجاد آتش‌های غیرضروری در دامان طبیعت باشند و گفت: کمیته‌ای با حضور رسانه‌ها، صدا و سیما و روابط عمومی دستگاه‌های عضو ستاد مدیریت بحران استان جهت تولید محتوا در حوزه فرهنگ سازی حفاظت از عرصه‌های طبیعی و حضور مسئولانه در دامان طبیعت تشکیل بشود.

کد خبر 6100382

دیگر خبرها

  • برای حفاظت از جنگل‌های ایلام همه پای کار بیایند
  • لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی ایلام برای مقابله با حریق جنگل
  • رقابت ۲۸۰ دانش آموز کردستانی در ‌مسابقات‌ دادرس هلال‌احمر
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • رقابت ۲۸۰ دانش آموز کردستانی در مسابقات دادرس هلال‌احمر
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد